Bleckmann strijkt voor e-commerceklant neer in Gent

Logistiek in de zone rond het Kluizendok in Gent krijgt ook een e-commerce-etiket opgekleefd. Bleckmann neemt vanaf oktober zijn intrek in een gloednieuw magazijn op het bedrijventerrein Rieme-Noord. De specialist in fashion & lifestyle logistiek bouwt daar een state of the art distributiecentrum uit voor een internationale speler in e-commerce.

“In een eerste fase nemen we daar 25.000 m² aan magazijnruimte in gebruik. Die capaciteit kunnen we op termijn verdubbelen”, zegt ‘Executive Director of the Board’ Johan Milliau. Details over de klant wil hij nog niet kwijt, behalve dat het om een internationale (‘niet-Benelux’) groep gaat die actief is in e-commerce, al een beroep doet op de diensten van Bleckmann en bijzonder sterk groeit.

Bleckmann huurt het gebouw, dat aannemer Cordeel momenteel afwerkt voor rekening van wat Milliau omschrijft als een ‘conglomeraat’ van privé-investeerders. De logistieker investeert zelf “miljoenen” in automatisering van de operaties op die site.

Bleckmann wordt zo de eerste gebruiker van het bedrijventerrein Rieme-Noord. Dat is 100 hectare groot en ligt op het grondgebied van de gemeente Evergem maar binnen het havengebied van North Sea Port, de fusiehaven die ontstond door het samengaan van Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen). De wet-Major op de havenarbeid is daar niet van toepassing.

Het bedrijventerrein is via een eigen op- en afrittencomplex rechtstreeks aangesloten op de R4-West, met uitvalsmogelijkheden naar zowel de E40 als de E34. North Sea Port opende zopas een nieuwe weg die voor een verbinding met het zeekanaal zorgt zonder dat vrachtwagens aan die kant door de woonkern van Rieme moeten.

Bleckmann baat al 29 dc’s uit in België, Nederland en het VK. Die zijn samen goed voor 600.000 m² aan magazijnruimte, waarvan 350.000 m² in Nederland en 200.000 m² in België

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo