Copal levert eerste automatisch lossysteem koffiezakken in Frankrijk

Tramar SRC, een koffieopslagbedrijf in Le Havre, heeft bij Copal een machine besteld voor het automatisch lossen van koffiebonen uit zeecontainers. Het is de eerste keer dat het Nederlandse bedrijf een machine in dat land levert.

Copal Handling Systems heeft een volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld voor het lossen van ongepalletiseerde dozen en jute zakken uit containers. Na een aarzelende start kent het bedrijf sinds enkele jaren een versnelde groei. Dat gebeurde  nadat de legendarische logistieke ondernemer (en inmiddels overleden) Wim Bosman er fors in investeerde. “Vandaag heeft Copal al een dozijn machines op de markt gebracht, waarvan één in België. Meer dan dat het een grote verlader is, mag ik u niet zeggen”, aldus marketing manager Alianne Spyrakos.

Tramar bestelde het automatisch lossysteem – waarbij de jute zakken met koffie met speciale grijpers worden behandeld – omdat het bedrijf problemen heeft om mensen te vinden die de containers handmatig willen lossen, zegt Spyrakos.

Daarnaast wil Tramar het risico vermijden op potentiële claims voor het overtreden van arbeidswetten met betrekking tot het maximaal toegestane tilgewicht. Ook biedt het systeem flexibiliteit qua lostijden en kan de machine containers buiten de normale werktijden lossen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo