DB Schenker rondt proefproject af met exoskeletten


DB Schenker heeft de afgelopen maanden op verschillende locaties elektromechanische exoskeletten in een magazijnomgeving getest. Volgens Gerald Mueller, hoofd proces- en efficiëntiemanagement, was de feedback van de medewerkers positief. Het logistieke bedrijf onderzoekt nu hoe de technologie in de toekomst zal worden benaderd.

Exoskeletten zijn elektromechanische ondersteunende structuren die op het lichaam worden gedragen en die de bewegingen ondersteunen. Zij worden vooral gebruikt om de lendenwervels en de rugspieren te beschermen.

Het proefproject richtte zich op het optillen en verplaatsen van pakketten tot 15 kg. Medewerkers voorzien van een exoskelet haalden de dozen uit de rekken en plaatsten ze vervolgens op palletten. Hoewel de feedback positief was, gaat DB Schenker de resultaten van de test in detail analyseren en checken of de exoskeletten kunnen opgenomen worden in het beleid van procesoptimalisatie.

Volgens DB Schenker zijn zelfs in sterk geautomatiseerde magazijnen mensen nog steeds onmisbaar voor veel activiteiten. Machines en robots kunnen de meeste heftaken aan, maar sommige taken zijn nog te complex voor de besturingstechniek van de machines. Omdat een exoskelet de kracht van de machine met de menselijke motoriek combineert, heeft deze technologie een groot potentieel.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo