Een fout in de boekhouding stort Eddie Stobart in een crisis

Na een controle van de boekhouding van Eddie Stobart Logistics werd een fout van twee miljoen pond sterling ontdekt in de resultaten die Eddie Stobart voor het jaar 2018 bekendmaakte. Het bedrijf kijkt nu uit naar een nieuwe directeur-generaal. De aandelen van het bedrijf zijn geschorst.

Volgens de Engelse pers kloeg KPMG, de auditeur van Eddie Stobart, in december dat het zo moeilijk was om de nodige informatie van het bedrijf los te krijgen om de boekhouding na te gaan. Daarna stond KPMG zijn plaats af aan PwC. De controle bracht een overschatting van 4% aan het licht van de operationele winst die voor 2018 was aangegeven.

Volgend op de bekendmaking van die fout in de boekhouding liet Eddie Stobart weten dat de directeur-generaal, Alex Laffey, zeer binnenkort wordt vervangen door Sebastien Desreumaux. Die is momenteel CEO bij iForce, het filiaal van Eddie Stobart dat gespecialiseerd is in het leveren van logistieke diensten in de sector van de groothandel. De aandelen van het bedrijf zijn geschorst. Op een jaar tijd zijn ze bijna voor de helft in waarde gezakt. Eddie Stobart Logistics verklaarde dat zijn inkomsten voortaan met meer zorg in de boeken zullen worden opgenomen.

De resultaten van het bedrijf voor het eerste halfjaar van 2019 zullen in september worden aangekondigd. Oorspronkelijk zou dat op 31 mei gebeuren, maar de bekendmaking was al een eerste maal uitgesteld tot 29 augustus. Het bedrijf heeft al meteen verklaard dat de resultaten lager zullen zijn dan was voorspeld.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo