Febetra ontevreden over beslissing gemeente Brasschaat

Het is nog niet zo ver maar binnenkort zullen geparkeerde vrachtwagens niet meer welkom zijn in de gemeente Brasschaat. Een beslissing die niet in goede aarde valt bij de Koninklijke Federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners (Febetra).

Febetra begrijpt dat vrachtwagenchauffeurs hun voertuig niet om het even waar kunnen parkeren. Het is echter een compleet ander verhaal om een parkeerverbod voor vrachtwagens aan te kondigen op het gehele grondgebied. Het gaat weliswaar nog maar om een intentie, maar toch. Febetra is hoe dan ook niet te spreken over deze plannen: als één gemeente het voorbeeld geeft, is het best mogelijk dat deze beslissing navolging krijgt in andere gemeenten. Uiteindelijk zullen vrachtwagens nergens nog kunnen parkeren. Vanuit ecologisch standpunt is het volgens Febetra ook logischer dat de chauffeur ’s avonds met zijn trekker naar huis gaat in plaats van hem achter te laten op de bedrijfszetel, als de eerste laadplaats dichter bij huis ligt. Een parkeerverbod voor vrachtwagens is geen oplossing volgens Febetra: het zou beter zijn dat elke gemeente enkele specifieke zones zou aanduiden waar vrachtwagenbestuurders hun voertuig mogen achterlaten. Op die manier zou iedereen tevreden zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo