Gheys ontvangt de sleutels van de 100.000ste ‘nieuwe’ DAF XF

De DAF-fabriek in Eindhoven was deze ochtend het decor van een kleine ceremonie, waarbij Luc Gheys, mede-eigenaar van de gelijknamige transportgroep, de sleutels ontving van de 100.000ste truck van de nieuwste generatie CF en XF.

Onder ‘nieuwe generatie’ verstaat DAF de generatie die in april van 2017 werd gelanceerd, met verbeterde MX11-motoren en de recentste versie van DAF Connect. Dat is een beetje bij de haren getrokken (een nieuwe generatie wordt doorgaans ingevuld dooreen nieuw chassis of een nieuwe cabine zoals in 2012), maar het was voldoende reden om een feestje te bouwen. DAF heeft namelijk nog nooit zo snel 100.000 exemplaren van een bepaald gamma van de band zien rollen.

De XF zal de 80 andere DAF-voertuigen uit het wagenpark van Gheys vergezellen. Bovendien kondigde Luc Gheys aan dat zijn onderneming nog 25 extra exemplaren zal bestellen in de loop van dit jaar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo