Boom bij Brigade Electronics

Brigade Electronics, dat vorige week op het Matexpo-salon aanwezig was, ziet tevreden toe hoe een steeds groter aantal wagenparken zich uitrust met zijn dodehoekmonitorsystemen. Het laat nu al weten dat er nieuwe veiligheidssystemen voor bedrijfsvoertuigen zitten aan te komen.

300 voertuigen van Suez zijn voorzien van een systeem dat het achteruitrijden veiliger maakt. 700 wagens van Cola-Cola hebben een 360° monitorsysteem voor de dode hoek… Bij Brigade Electronics is het al goed nieuws wat de klok slaat. In het geval van Coca-Cola mogen we daar zelfs nog het systeem aan toevoegen dat bij het rechts inslaan zwakke weggebruikers detecteert. We weten dat dit soort systemen ook op bepaalde vrachtwagens zoals de Mercedes Actros (Sideguard Assist) zit, maar het wordt nog niet algemeen gebruikt. Bovendien waarschuwt het systeem van Brigade Electronics bij rechts inslaan niet alleen de chauffeur, maar geeft het een geluidssignaal af zodat ook de zwakke weggebruiker zelf, wanneer die zich op dat moment in de dode hoek bevindt, wordt verwittigd.

Brigade Electronics wil de komende maanden trouwens volop op zijn Quiet Vehicle Sounder inzetten. Dat systeem geeft een signaal af om de zwakke weggebruikers te laten weten dat er een elektrisch voertuig nadert. Met de grote toename van de elektrische bedrijfsvoertuigen in 2020, kan dit systeem erg belangrijk worden.

 

Lees alles over

video

Jordy Conen wint Parking Krack 2023 – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Wie kroont zich tot Parking Krack? Of beter gezegd: de best parkerende vrachtwagenchauffeur van Vlaanderen? Brigade Electronics, aanbieder van veiligheidsoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en rijdend materieel én rijschool Edco sloegen de handen in mekaar voor de uitwerking van een aartsmoeilijk rijvaardigheidsparcours. Elke chauffeur krijgt één kans om het traject af te leggen. Tijd en eventuele fouten […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo