[Fotogalerij] Belgian Truck Grand Prix lokt veel volk naar Zolder

De Belgian Truck Grand Prix lokte het voorbije weekend heel wat volk naar Zolder. Niet enkel om te kijken naar de races maar ook om Amerikaanse trucks en nieuwe voertuigen te bewonderen.

Renault Trucks toonde in Zolder onder meer de K en de C constructievoertuigen die uitgerust zijn met extra veiligheidssystemen om voetgangers en fietsers te beschermen. Iveco pakte uit met zijn fonkelnieuwe S-Way die de Stralis opvolgt en bij Mercedes-Benz kon je kennismaken met de nieuwe Actros met MirrorCam die standaard de weg op gaat met camera’s in plaats van met spiegels. Heel wat belangstelling was er ook voor de Ford F-Max, de International Truck of het Year 2019.

De race zelf dan. De Duitser Jochen Hahn (Iveco) won in Zolder twee van de vier races en vergroot daarmee zijn voorsprong in het algemeen klassement. Hahn leidt nu met 272 punten. Op de tweede plaats staat de Spanjaard Antonio Albacete (MAN) met 187 punten. Derde is de Tsjech Adam Lacko (Freightliner) met 178 punten.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo