FPT Industrial stelt een revolutionaire Cursor X-motor voor

Cursor X, dat is de naam van een nieuw motorplatform. Dat werd op dinsdag in New York voorgesteld door FPT Industrial, een filiaal van de groep CNH Industrial, waar Iveco deel van uitmaakt. Het platform belooft revolutionair te worden want het kan zich zonder onderscheid aanpassen aan verschillende energiebronnen: aardgas, waterstof of elektriciteit.

Het concept is gebaseerd op het ‘plug-and-play’-principe en zou voor verschillende types voertuigen, landbouwmachines en bulldozers interessant kunnen zijn. Een ander revolutionair principe: een Cursor X-motor zal via een zelflerende functie (een onderdeel van artificiële intelligentie) zijn eigen parameters analyseren en zijn nood aan onderhoud voorzien.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo