Gaat Iveco zonder CNH Industrial verder?

Dinsdag organiseert CNH Industrial in New York een investeerdersdag. Volgens verschillende titels in de economische pers, zou de Italiaans-Amerikaanse groep wel eens kunnen bekendmaken dat het zich van Iveco afscheurt.

De productie van bedrijfsvoertuigen en bussen onder het merk Iveco is goed voor zo’n 35% van het zakencijfer van CNH Industrial. Maar het is minder rendabel dan de productie van landbouwvoertuigen. Tijdens het tweede kwartaal bedroeg de (aangepaste EBIT) marge van Iveco slechts 3,7%, terwijl dat voor de landbouwbranche 11% was. De toekomst van Iveco gaat al sinds 2018 over de tong. Volgens de economische pers zou er een scheiding van de activiteiten of een fusieproject met een concurrent kunnen komen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo