Kadicon op Matexpo: staal blijft populair voor binneninrichting

“Metaal is nog altijd populair voor de binneninrichting van bedrijfswagens.” Dat zegt zaakvoerder Didier Van Peteghem van Kadicon. “Maar lichtere inrichtingen in aluminium of kunststof zullen aan belang winnen als de elektrische bestelwagens doorbreken.”

Kadicon is de verdeler van StoreVan in België. “Wij zijn een one-stop-shop”, zegt Didier. “We doen de bedrijfswageninrichting volledig op maat van de klant. Dat gaat van het plaatsen van werklampen, camerasystemen of achteruitrijalarmen tot de bedrijfswageninrichting met de producten van StoreVan.”

Om te tonen wat mogelijk is, staat Kadicon met een ingerichte MAN TGE op Matexpo. “De tijd dat schrijnwerkers, elektriciens of loodgieters zelf wat rekken bouwden voor hun camionette lijkt voorbij”, zegt Didier. “Het professioneel inrichten van een voertuig wordt steeds belangrijker om te voldoen aan de normen. Over enkele jaren komt er een nieuwe Europese transportwetgeving waarin de veiligheid van de binneninrichting ook aan bod komt. StoreVan voldoet nu al aan de Europese ECE-R17 botsproef.”

Streetscooter

“StoreVan is de enige producent die kathodisch gelakte stalen profielen aanbiedt”, zegt Didier. “Staal blijft nog steeds het sterkste materiaal voor een binneninrichting maar eind dit jaar komt StoreVan ook met aluminium en kunststof, materialen die zo’n 25% lichter zijn. Met de komst van elektrisch aangedreven bestelwagens zal de vraag naar lichtere materialen trouwens toenemen.”

Op de stand van Kadicon staat ook een Streetscooter, de volledig elektrische bestelwagen die door Deutsche Post – DHL werd ontworpen en in België wordt verdeeld door KadiconEV. Ook de Streetscooter op de stand is ingericht met de producten van StoreVan.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo