Robaws stelt Wappy voor

Het piepjonge informaticabedrijf Robaws (amper twee jaar oud) is gespecialiseerd in software voor bouwbedrijven. Het neemt al voor de tweede keer deel aan Matexpo. Daar belicht het volop zijn app Wappy.

Terwijl Robaws twee jaar geleden nog een eenmanszaak was, zijn er nu acht mensen aan het werk. Robaws brengt software voor administratiebeheer die speciaal is ontwikkeld voor bouwbedrijven (inclusief plaatsingsbedrijven en firma’s uit de tuinbouwsector). Robaws bevestigt dat de app het administratieve werk van die bedrijven vereenvoudigt en 30% sneller laat verlopen. Dit jaar profiteert Robaws dus van het salon om Wappy in de kijker te zetten. Wappy is een app die werkuren en materiaal (werkbonnen) digitaal registreert, een oplossing die de papieren werkbonnen vervangt. Met de app kunnen de arbeiders onder andere een overzicht van de dagplanning opvragen, gegevens uitwisselen, een lijst met taken weergeven met de prestaties die van hen worden verwacht, … Daarnaast is er ook een gps-verbinding voorzien. Het registreren van de tijd gebeurt met een klik, bij aankomst op de werf. Aan het einde van de dag – en om discussies te vermijden – kan de arbeider zijn werkbon digitaal laten ondertekenen. Hierdoor is een precieze facturatie mogelijk en wordt het risico op fouten teruggeschroefd. “Wappy is uniek in Vlaanderen”, benadrukt directeur Michaël Van Robaeys.

Vandaag telt dit jonge, dynamische bedrijf een honderdtal klanten, hoofdzakelijk in Vlaanderen. Op termijn wil het via partnerships ook in Wallonië voet aan de grond krijgen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo