VDAB trekt met mobiele rijsimulator naar scholen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft zich een Scania P 340 CNG aangeschaft met twee rijsimulatoren voor trucks. Daarmee gaat de VDAB naar de zes secundaire scholen en vijf cvo’s die een opleiding vrachtwagenchauffeur aanbieden.

De aanschaf van de vrachtwagen met de mobiele simulatoren kwam er in het kader van het Vlaamse maatregelenpakket ter bevordering van een logistiek beleid. De VDAB zal er naar de scholen en cvo’s mee rijden zodat de leerlingen en de cursisten de rijsimulatoren ter plaatse zullen kunnen gebruiken. Tijdens de Belgian Truck Grand Prix in Zolder konden de bezoekers de simulator uittesten. Wij troffen achter het stuur een leerling aan die volgend jaar de secundaire beroepsopleiding vrachtwagenchauffeur zal volgen en op de simulator onder meer een noodstop uitprobeerde.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo