Wie wil een heavy metal Volvo FH16?

Op het veilingplatform www.tradera.com wordt tot 20 september een unieke Volvo FH aangeboden. Swedish Metal is een Volvo FH16-truck die ontworpen werd door Björn Gelotte, leadgitarist van de heavymetalband In Flames.

Deze unieke Volvo FH16 werd voor het eerst voorgesteld op het Sweden Rock Festival in 2018. Aan het ontwerp werkte het designteam van Volvo Trucks samen met Björn Gelotte van In Flames. De bovenhelft van de cabine werd aan de buitenkant getooid in zwart vinyl met ledertextuur. De onderhelft is voorzien van een grafisch patroon met metaalglans en kabels als decoratief element. Björn Gelotte liet zich inspireren door de wereld van rock-’n-roll: een podium met luidsprekers en een wirwar van stroom- en gitaarkabels. Het interieur van de cabine moest aanvoelen als een rocklounge. Op alle deurpanelen, zetels en gordijnen pronkt het logo van In Flames, vervlochten met andere heavymetalsymboliek. De truck kreeg ook een krachtig, opgewaardeerd audiosysteem. Kers op de taart : aan de achterwand hangt een parelwitte, door Björn Gelotte gesigneerde gitaar: een Epiphone Custom Les Paul. “Haal hem eraf. Speel een paar riffs. En geniet gewoon van de truck, want hij is fantastisch”, raadt Björn Gelotte aan.

20 procent van de uiteindelijke verkoopprijs doneert Volvo Trucks aan een verkeersveiligheidsproject voor kinderen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo