Alders Transport wordt aandeelhouder Haesaerts Intermodal

Alders Transport, met hoofdzetel in Pelt, participeert in de specialist in intermodaal transport Haesaerts Intermodal NV. De firma uit Zwijndrecht behoudt haar naam en haar eigenheid, en wordt de derde operationele hub van Alders in België.

Over het percentage aandelen van Haesaerts Intermodal die door Alders Transport worden overgenomen wordt niet gecommuniceerd. “Alders wordt met ingang van 12/09 een belangrijke  aandeelhouder. Dhr Luc Haesaerts blijft zowel financieel als operationeel verbonden en betrokken, en een financieel exit scenario voor de verdere toekomst is vastgelegd”, zegt Roel Smets, eigenaar en managing director van Alders Transport. Alders wordt een gecombineerde groep met een vloot van 450 trekkers, 1200 getrokken eenheden en 550 personeelsleden. Deze groep zal voor 2019 een omzetcijfer van meer dan 85 miljoen euro genereren.

Door deze transactie breidt Alders haar dienstverlening naar de chemische sector, naast het vervoer van staalrollen, de toelevering van droge bulkgoederen en minerale grondstoffen alsook het internationaal transport van afvalstoffen. Haesaerts Intermodal transporteert hoogwaardige vloeibare chemische vloeistoffen en gassen met eigen tankcontainers, en haar intermodale netwerk strekt zich uit van West-Europa tot de Centraal-Aziatische landen.

De vestiging van Haesaerts Intermodal in Zwijndrecht wordt de derde operationele hub van Alders in België – na Pelt in Limburg en Asse in Brabant. “Door de geografische focus van beide bedrijven op de logistieke dienstverlening naar, van en in de landen van Centraal- en Oost-Europa ontstaan voor beide bedrijven tal van mogelijke synergieën die de volgende jaren uitgebouwd zullen worden. De beide bedrijven samen zullen over operationele vestigingen en een commerciële aanwezigheid beschikken in België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Rusland, Wit-Rusland, Polen en Oekraïne. Tevens doen beide bedrijven een belangrijke stap in de richting van de uitbouw van een synchro-modale dienstverlening voor hun gezamenlijke klantenbasis. Beide bedrijven verwachten ook een belangrijke groei in het segment van het internationale en synchro-modale vervoer van (gevaarlijke) afvalstoffen en recyclageproducten”, aldus Roel Smets,
eigenaar en managing director van Alders Transport.

Voor Luc Haesaerts betekent deze transactie een oplossing om de toekomst van zijn familiebedrijf te verzekeren: “Alders Transport heeft een gezonde bedrijfscultuur en een uitstekende reputatie. De toenadering is een absolute win-win. Het integrale team van medewerkers wordt in Zwijndrecht behouden, en Haesaerts Intermodal zal zelfstandig binnen de groep Alders blijven werken. Luc Haesaerts blijft zowel financieel als operationeel nog meerdere jaren verbonden met het bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo