bpost neemt (via Active Ants) Nederlandse e-commerce logistieker over

Het Nederlandse e-fulfilmentbedrijf Active Ants, waarvan bpost meerderheidsaandeelhouder is, verstevigt zijn positie in de e-commerce logistiek in Nederland. Het neemt zijn sectorgenoot MCS Fulfilment (Etten-Leur) over. Dat is vooral gericht op de kleine en middelgrote webshops in Nederland en België.

MCS is een vrij kleine speler, maar is in Nederland in de sector goed gekend. Bij MCS werken ongeveer 100 mensen en bij Active Ants 250. Die neemt ook drie panden en 60 klanten van MCS over. Volgens een persbericht moest MCS een grotere schaal hebben om gezond en winstgevend verder te groeien. Ook wou het investeren in meer automatisering. Daar heeft Active Ants veel ervaring mee: het is gekend als een gebruiker van de Autostore. Dat is een geautomatiseerd opslagsysteem met tienduizenden voorraadbakken waarop robots rijden voor de orderverzameling.

Beide bedrijven hebben een late ‘cut off’-tijd. Bij MCS is dat 23:50 uur voor Nederland en 22:00 voor België. Bij Active Ants is dat 23:59 voor beide landen. Dat betekent dat bestellingen die voor middernacht binnenkomen, ’s anderendaags in Nederland en België worden geleverd.

bpost is sinds mei 2018 meerderheidsaandeelhouder van Active Ants. Eerder nam het bedrijf verschillende Nederlandse spelers in de e-commerce logistiek over: Leen Menken (logistiek voor gekoelde en food-producten), Dynalogic (‘personalized logistics’ zoals tweemansleveringen) en De Buren (onbemande afhaalpunten).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo