Cobepa verkoopt nichelogistieker Staci aan privéinvesteerder

De Belgische investeringsgroep Cobepa heeft haar meerderheidsparticipatie in Staci verkocht aan de privé-investeerder Ardian. Staci, dat vooral actief is in de niche van fijnmazige logistiek en detailpicking voor B2B-, B2B2C- en e-commercebedrijven, is ook in België aanwezig.

Cobepa nam Staci amper twee jaar geleden over, samen de Société Générale. De verkoper was toen Intermediate Capital Group (ICG), die zelf de groep in 2014 samen met het management had gekocht van een andere private equity. Voor Ardian, een Franse investeringsgroep, is het de vijfde acquisitie dit jaar. Ze specialiseert zich in overnames van nichespelers die het potentieel hebben om in hun specialiteit wereldleider te worden.

Staci is zo’n nichespeler, met oplossingen die verband houden met merchandising, marketing en ‘point-of-sale’ reclame (PLV). Dat gebeurt vanuit 44 sites in Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland en sinds kort de Verenigde Staten. Vorig jaar boekte de groep een omzet van 253 miljoen euro. In ons land is Staci al sinds 2000 aanwezig. Het beschikt in Boom over een logistieke site van 20.000 m² en heeft onder andere Total, Orangina-Schweppes, Nissan, Kitchenaid en een aantal FMCG-bedrijven als klant.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo