De strijd over de overname van Eddie Stobart wordt heviger

Krijgt de logistieker Eddie Stobart Logistics een nieuwe eigenaar? Volgens de laatste berichten die het Britse bedrijf zelf, enkele van zijn aandeelhouders en Wincanton, een van zijn belangrijkste concurrenten, de wereld insturen, ziet het daar wel naar uit.

Na onthullingen over een fout in de boekhouding van twee miljoen pond, was CEO Alex Laffey overhaast vertrokken. Sindsdien zit Eddie Stobart Logistics in het oog van de storm. Met de benoeming van een nieuwe CEO kon alleen de val van de aandelenkoers op de beurs in Londen worden gestopt (van 303.20 GBP/aandeel op 8 september 2017 tot 102.40 GBP/aandeel op 21 juin 2019). De vooruitzichten voor het lopende jaar zijn echter aan de pessimistische kant en dat heeft de geruchten over een overname aangewakkerd.

Eddie Stobart Logistics plc heeft zes belangrijke aandeelhouders:

Woodford Asset Management Limited 22.89%
Stobart Group Limited 11.78%
DBAY Advisors Limited 10.11%
AXA Investment Managers Limited 6.6%
Invesco Asset Management Limited 4.8%
Schroders Investment Management Limited 3.5%

 

De hoofdaandeelhouder zwijgt voorlopig in alle talen, maar een van de kleinere aandeelhouders heeft al reële interesse getoond om de controle over Eddie Stobart Logistics plc over te nemen. Ook twee andere spelers hebben zich de voorbije weken gemeld:

  • DBAY Advisors Ltd liet in september zijn interesse voor een eventuele overname blijken. Die interesse werd op 9 september bevestigd door de Board van Eddie Stobart plc. Aanvankelijk moest DBAY Advisors zijn ‘mogelijke bod’ voor 7 oktober bevestigen, maar die datum is eerst uitgesteld tot 16 en dan tot 28 oktober.
  • Op 9 oktober diende het fonds TVFB, met aan het hoofd voormalig CEO Andrew Tinkler, een voorlopig en voorwaardelijk voorstel bij de Board van Eddie Stobart Logistics plc in, maar later trok het zijn bod opnieuw in.
  • Vorige vrijdag heeft de Board bevestigd dat het met Wincanton, nog een grote Britse logistieker, besprekingen is aangegaan. De Board bevestigt eveneens dat het Wincanton ‘due diligence’ toegang heeft gegeven om volgens de officiële termen “de voordelen van een combinatie” te bekijken. Wincanton heeft nog tot 15 november om een bindend bod te doen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo