Een derde spoorweglijn ingehuldigd tussen Luik en China

Op vrijdag 25 oktober is in Bierset in Luik een trein aangekomen die zeventien dagen eerder was vertrokken uit Yiwu, een belangrijke commerciële stad in het oosten van China. Meer dan een jaar geleden werd de eerste spoorlijn ingehuldigd. Intussen zijn de twee landen al door drie lijnen met elkaar verbonden. De trein wordt bevracht door Cainaio, een filiaal en de logistieke tak van het Chinese bedrijf Alibaba. Hij bevat voornamelijk producten van die laatste die allemaal door Europese klanten online waren besteld. Begin dit jaar startte al een spoorlijn die Zhengzhou met Luik verbindt. Dankzij de strategische ligging van de luchthaven van Luik kan het Chinese bedrijf zijn Europese klanten zowel via de lucht als via het spoor beleveren. Luik en Yiwu liggen 9000 km uit elkaar en de trein kan in ongeveer twee weken tijd 800 ton goederen van de ene naar de andere bestemming vervoeren. Dat is acht keer meer dan met het vliegtuig, dat trouwens ook duurder is. Met de boot liggen de kosten nog lager, maar dan moet je wel op een termijn van drie tot vier weken rekenen. In de nabije toekomst is voorzien dat de trein een maal per week de luchthaven van Luik aandoen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo