[Exclusief] Traton gaat een nieuwe 13 liter-motor lanceren

Traton Group, het moederbedrijf van (onder andere) Scania en MAN, is momenteel bezig met de ontwikkeling van een motor van 13 liter. Die wordt eind 2020 bij Scania gelanceerd.

Dat liet Christian Levin, COO van Traton Group, weten tijdens de Traton Innovation Day die woensdag in Stockholm plaatsvond. Concreet gaat het om een gloednieuwe modulaire aandrijflijn die door de ingenieurs van Traton is uitgewerkt: een 13 liter-motor (die bij de groep Traton ruim 50% van de verkoop wegkaapt), een nieuwe versnellingsbak, een nieuwe oplossing voor de nabehandeling van de uitlaatgassen en nieuwe softwareoplossingen. Levin heeft aangekondigd dat de nieuwe oplossingen eind 2020 of begin 2021 op het Scania-gamma zullen worden toegepast. Dat is vrij verwonderlijk, aangezien MAN volgend jaar een brandnieuw zwaar gamma uitbrengt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo