blank

Hyundai schakelt waterstof een versnelling hoger met zijn HDC-6 Neptune

Sinds maandag leeft de Noord-Amerikaanse transportwereld op het ritme van de North American Trucking Show in Atlanta. Hyundai heeft er een nieuw concept voorgesteld voor een vrachtwagen op waterstof, de HDC-6 Neptune. De HDC-6 Neptune is eigenlijk meer dan een truck. De tak Hyundai Translead, die getrokken materieel produceert, heeft ook de koeloplegger HT Nitro Thermotech ontworpen. Die gebruikt stikstof als koelmiddel. De schijnwerpers blijven wel op de Klasse 8-trekker HDC-6 gericht. Zijn look doet denken aan de grote aerodynamische treinen uit de jaren 30 (en dat is te danken aan een Belg, want het is Luc Donckerwolcke die bij de Zuid-Koreaanse constructeur voor het design instaat!). Over zijn technische eigenschappen laat Hyundai voorlopig echter niets los…

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo