ODTH bouwt koelmagazijn voor farmalogistiek in Willebroek

ODTH gaat een nieuw koelmagazijn bouwen in Willebroek. Het zal gericht zijn op de logistiek van farmaceutische producten. Het nieuwe gebouw van 6.000 m² moet medio 2020 operationeel zijn.

ODTH beschikt nu al over maar liefst 100.000 m² magazijnen aan de Victor Dumonlaan in Willebroek, die voor verschillende producttypes gebruikt worden. Voor de farmaproducten heeft het bedrijf een gebouw van 15.000 m² op de site, onderverdeeld in vijf ruimtes. Deze zijn geconditioneerd (koeling en verwarming) om een constante temperatuur tussen 15 en 25° te behouden.

Omdat er ook veel vraag is naar magazijnen voor gekoelde producten, bouwt de logistieke groep, op het laatste vrije terrein waarover ze nog op de site beschikt, een warehouse voor temperaturen tussen 2 en 5°. Vandaag heeft ze in een van de bestaande gebouwen een kleine gekoelde cel voor deze temperaturen, maar die is slechts 230 m² groot.

Voor de koeling van het nieuwe magazijn zal de groep de eigen zonnepanelen op het dak van de gebouwen gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo