Shell geeft gas met LNG

Na zijn derde tankstation in Rekkem heeft Shell vorige week zijn vierde LNG-station in de haven van Antwerpen ingehuldigd. De twee volgende stations komen er in Gent en Meer.

Het vierde LNG-station van Shell in België bevindt zich op de rechteroever, langs de Romeynsweel. Dat is een interessante locatie want tot nu toe was enkel de linkeroever van de haven gedekt. Het olieconcern is blij te zien dat LNG bij de Belgische transporteurs aan belang wint. Laurent Charlot, commercieel directeur van Shell Belgium, heeft laten weten dat het zijn inspanningen op het vlak van infrastructuur wil verderzetten: in de haven van Gent zijn de werken al bezig en in Meer, op de strategische as tussen de haven van Rotterdam en die van Antwerpen, zou daarna het zesde Belgische LNG-station zijn pompen moeten openen. Het toekomstige Shell-station van Meer belooft zelfs een van de grootste van de Benelux te worden, met vijftien pompen voor vrachtwagens (diesel en LNG).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo