Sinotrans neemt KLG Europa over

De Chinese logistieker Sinotrans neemt KLG Europe over, wat meteen zijn eerste grote wapenfeit in Europa is. De operatie, die de Nederlandse transporteur helpt om zijn toekomst veilig te stellen gezien er geen overdracht binnen de familie plaatsvindt, zal in twee fases gebeuren.

Bij KLG Europe werken zo’n 1100 mensen, verdeeld over zestien locaties in vier landen. Het Nederlandse bedrijf is niet rechtstreeks actief in België, maar het is er wel lid van het Astre- en het 24 Plus-netwerk.

Sinotrans zal aanvankelijke 80% van de aandelen overnemen, maar de volledige overname zou midden volgend jaar effectief moeten worden. Erik Loijen (momenteel directeur-generaal van KLG Europe Venlo) wordt dan de CEO van het bedrijf. De broers Ad en Kees Kuijken nemen genoegen met een adviserende rol in het bedrijf dat ze sinds de jaren 80 grotendeels zelf hebben uitgebouwd. KLG Europa zal verder actief blijven onder de naam die het al sinds 2005 draagt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo