StreetScooter lanceert nieuwe versies van zijn Work en Work L-modellen

StreetScooter introduceert de nieuwe generatie van zijn gamma lichte bedrijfsvoertuigen, bestaande uit de Work en Work L-modellen.  

De belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe generatie zijn het nuttig laadvermogen en het laadvolume. Voortaan kan er meer dan één ton geladen worden en is er plaats voor vier europaletten. De capaciteit van de batterijen werd met 11 kW verhoogd, waardoor de nieuwe versies een snelheid halen tot 120 km/h (op vijf uur tijd wordt de batterij tot 80% opgeladen). StreetScooter heeft ook aandacht besteed aan de bestuurder. Dit vertaalt zich in het Automatic Emergency Call System (eCall) en AVAS, voluit Acoustic Vehicle Alerting System. Beide systemen moeten voor meer veiligheid zorgen. Er is ook werk gemaakt van het comfort. De voertuigen zijn voortaan verkrijgbaar met automatische klimaatregeling, ‘keyless’ starten en een airbag aan passagierszijde. De chauffeur en zijn passagier kunnen nu ook genieten van verwarmde zetels, de buitenspiegels kunnen elektronisch worden geregeld en we zien de intrede van een infotainment-systeem met Bluetooth. De nieuwe versie van de Work L zal als basis dienen voor de ontwikkeling van elektrische bestelwagens voor de Chinese markt. StreetScooter (dat deel uitmaakt van de groep Deutsche Post DHL) heeft trouwens aangekondigd dat het een joint-venture aangaat met de Chinese constructeur Chery met het oog op de lancering van een gemeenschappelijk elektrisch licht bedrijfsvoertuig voor de Chinese markt.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo