Transports Dick: een nieuwe vestiging en een LNG-station

Het bedrijf Dick Frères, dat gespecialiseerd is in het vervoer van zware lasten, gaat zich weldra in een gloednieuwe maatschappelijke zetel vestigen. Die wordt in Tubeke gebouwd. Op de locatie zal ook een LNG-tankstation aanwezig zijn.

Dick Frères heeft in de nieuwe industriezone van Tubeke een perceel van drie hectare gekocht, met een optie op uitbreiding tot 4,5 hectare. Op dit ogenblik dient de locatie enkel als parkeerterrein voor de zesentwintig trekkers en het zeventigtal opleggers van de firma. In januari 2020 gaat de bouw van de nieuwe vestiging van start. “Naast kantoren en een garage, zullen we er een magazijn van 3000 m2 neerzetten waar ladingen tot 30 ton kunnen worden opgeslagen en verplaatst. Buiten kunnen we ladingen tot 100 ton verplaatsen”, aldus John Dick, een van de twee bestuurders van Dick Frères.

Maar dat is niet alles. Daarnaast komt er een multiserviceplatform voor chauffeurs en vrachtwagens, met een bewaakte parking, een truckwash, een restaurant en een tankstation waar je ook LNG kan tanken. Dick Frères wil immers een deel van zijn vloot op aardgas overzetten. Dat getuigt ook de recente aankoop van zes Iveco S-Way-voertuigen, waaronder drie NP 460-versies op LNG. Tijdens het recente Matexpo-salon bestelde Dick Frères bovendien een Mercedes Actros 8×4.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo