Van Moer bestelt 20 Volvo LNG trekkers

Van Moer Logistics heeft voor het eerst trekkers op LNG besteld. De 20 Volvo FH LNG zullen vanuit Ninove supermarkten in België beleveren.

“Dit is een eerste stap in de vergroening van ons wagenpark en past volledig in onze visie voor een beter milieu en minder CO2 uitstoot”, zegt Jo Van Moer, CEO Van Moer Logistics. Het bedrijf uit Zwijndrecht is zeker niet de eerste die overschakelt op aardgas, maar de business case analyse is gunstig geworden omdat het aantal stations in België is toegenomen en omdat de verbruikscijfers lager waren dan verwacht.

“Veel van onze klanten hebben een klimaatbeleid en zijn net als wij op zoek naar manieren om milieuvriendelijke oplossingen aan te bieden. Door het steeds groeiende aantal LNG tankstations is het nu echt interessant om LNG voertuigen in de vloot te hebben. Wij hebben gekozen voor Volvo Trucks op LNG omdat we zeer goede feedback kregen van onze chauffeurs. Zij waren onder de indruk van de performantie van de truck, en ik was overtuigd door de verbruikscijfers en de lagere CO2 uitstoot”, aldus Jo Van Moer.

De trucks worden in de loop van het eerste kwartaal in 2020 geleverd en zullen vooral tanken in het LNG tankstation in Ninove. Ze zullen gemiddeld 350 à 400 km per dag rijden, goed voor zo’n 100.000 km per jaar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo