Volvo Trucks viert de vijftigste verjaardag van zijn ART

Vijftig jaar geleden riep Volvo Trucks een onderzoeksteam in het leven om ongevallen te onderzoeken (ART of Accident Research Team). Het doel was om de omstandigheden van ongevallen te verzamelen, te analyseren en te benutten om de actieve en passieve veiligheidssystemen te verbeteren.

Passieve veiligheidssystemen hebben als doel om de gevolgen van ongevallen te minimaliseren, terwijl actieve veiligheidssystemen ongevallen voorkomen of de ernst ervan beperken. “Wereldwijd eisen verkeersongevallen jaarlijks 1,35 miljoen levens. Dat is een cijfer dan we ernstig nemen”, zegt Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks. “De analyses van het ART bezorgen ons waardevolle inzichten en zijn richtinggevend voor onze productontwikkelaars”. Anna Theander, hoofd van het ART vult aan: “Ook in de toekomst zullen de inzichten van het ART blijven bijdragen tot het werk van Volvo Trucks om de verkeersveiligheid proactief te verhogen, zowel bij klassieke, door mensen bestuurde voertuigen als bij de nieuwe autonome voertuigen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo