Active Brake Assist 5 vanaf januari 2020 standaard in de Actros

Vanaf januari 2020 wordt de Active Brake Assist van de vijfde generatie in heel Europa standaard in de Mercedes-Benz Actros en Arocs ingebouwd. Daarnaast is de Sideguard Assist afslagassistent nu ook als namontage beschikbaar. De vijfde generatie van de Active Brake Assist 5 is een noodstopassistent van de nieuwste generatie met voetgangersdetectie. In tegenstelling tot de ABA 4 die in 2016 op de markt kwam, reageert het nieuwe systeem niet meer alleen met een gedeeltelijke remkracht op bewegende personen, maar kan het bij snelheden tot 50 km/u een noodstop uitvoeren. De ABA 5 gaat verder dan de wettelijke voorschriften. Volgens het huidige EU-voorschrift moet sinds november 2018 de noodstopassistent in de truck de snelheid bij stilstaande hindernissen met 20 km/u verminderen, terwijl bij bewegende voorwerpen een botsing vermeden moet worden. Side Guard Assist Mercedes-Benz Trucks heeft zijn eigen afslagassistent nog vebeterd. Waar de bestuurder vroeger door een LED op de A-stijl (binnen in de cabine) gewaarschuwd werd, gebruikt de Sideguard Assist nu het display van de MirrorCam, waar de bestuurder bij een afslagmanoeuvre sowieso naar moet kijken. Deze nieuwe versie is nu niet alleen af fabriek beschikbaar, maar ook als een gelijkwaardige inbouwoplossing. “Onze assistentiesystemen leveren een belangrijke bijdrage om ongevallen te vermijden. Daarom willen we er ook een groot aantal van op de weg brengen”, onderstreepte Stefan Buchner, lid van de raad van bestuur van Daimler Trucks en directeur van Mercedes-Benz Trucks.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo