De Opel Vivaro-e is voorzien voor 2020

In navolging van de PSA Group, waar het deel van uitmaakt, schakelt Opel een versnelling hoger richting elektrificatie van het gamma. In 2020 zal een elektrische versie van de Vivaro zijn intrede doen. De elektrische Vivaro (Vivaro-e) zal verkrijgbaar zijn met een batterij van 50 kWh, goed voor een autonomie van 200 km (WLTP). In de uitvoering met batterij van 75 kWh zal de nieuwkomer 300 km aankunnen (WLTP). De Vivaro-e zal worden gebouwd op het modulaire EMP2-platform van de PSA Group, die zowel geschikt zijn voor traditionele als elektrische aandrijflijnen. Vanaf 2021 zal de Vivaro-e het gezelschap krijgen van een elektrische Combo (Combo-e). “Tegen 2024 moeten alle Opel-modellen leverbaar zijn met een elektromotor”, verklaarde Michael Lohsheller, CEO van Opel. De Vivaro werd in 2001 gelanceerd. In 2014 kwam de twee generatie op de markt. Op het einde van het eerste semester van dit jaar, stond de teller van het totale aantal verkochte exemplaren op ongeveer 960.000 voertuigen. Ondertussen staat de derde generatie in de toonzalen. De Vivaro is voortaan beschikbaar in drie verschillende lengtes, in plaats van twee vroeger, en het nuttig laadvermogen is met 200 kg toegenomen (tot 1.400 kg) in combinatie met een trekgewicht tot 2.500 kg.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo