Eastman en Stukwerkers-ITG winnen Supply Chain Award

De chemieproducent Eastman en het Gentse bedrijf Stukwerkers-ITG hebben de Supply Chain Award van VIB en PICS Belgium gewonnen. De prijs voor de beste start-up ging naar Arkite/SAP. Stukwerkers en Eastman werkten zeer nauw samen in het project om de supply chain duurzamer te maken.  Het Gentse bedrijf startte vanuit zijn Interface Terminbal Gent (ITG) in North Sea Port een containerdienst per binnenschip van en naar de deepase-havens. Een software applicatie maakt deze supply chain ook slimmer. Eastman pionierde in het project, dat inmiddels openstaat voor andere verladers. De andere kandidaten waren DAMCO / Mileviewer met het project “Real time visibility and automated communication in the shipping process”, Engie/Solvint met “Supply Chain 2.0 – Breaking Silo’s internally and across the network” en Sony Interactive Eentertainment Europe/Supplysrack met “End-to-End supply chain visibility using real-time TMS”. Dat laatste project won wel de publieksprijs. Sinds 2016 reiken VIB en PICS ook de Start-up Award uit. Dit jaar gaat de trofee naar Arkite & SAP, de ontwikkelaar van de Human Interface Mate (HIM), een technologie die de order picker met Augmented Reality ondersteunt. Andere genomineerden waren Dropon, Esoptra, T-Mining en Interface Terminal Gent. Tot slot ging de prijs voor de beste Master thesis naar Hannah Yee (KULeuven).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo