Elektrische Volvo Trucks voorlopig nog niet in België

Volvo Trucks brengt twee modellen van elektrische vrachtwagens op de markt, maar in België zullen ze (nog) niet verkrijgbaar zijn. De testpilootfase is achter de rug en Volvo Trucks maakt zich volop klaar voor de (kleinschalige) productie van zijn elektrisch gamma. In deze eerste fase gaat het over twee modellen: de FL Electric met een MTM van 16 ton en de FE Electric met een MTM van 27 ton. De FL Electric gaat gepaard met een autonomie tot 300 km, maar er is vooralsnog geen sprake van een standaardversie: Volvo Trucks zal de omvang van het batterijpack laten afhangen van de specifieke behoeften van elke betrokken klant. Op die manier probeert de Zweedse truckbouwer een optimaal evenwicht te vinden tussen actieradius en nuttig laadvermogen. In deze fase ligt de focus op stedelijke toepassingen, waar het gebruik makkelijker voorspelbaar is. Voorbeelden hiervan zijn: afvalophaling, bouwwerven in de stad en de levering van goederen in de stad. “De feedback van onze eerste testcases in Göteborg is zeer positief, maar toch moeten we erkennen dat de laadinfrastructuur in de meeste steden nog in volle ontwikkeling is. Hiervoor werken we samen met zowel openbare- als privépartners. Het is de bedoeling om een strategie uit te dokteren om deze infrastructuur op termijn op punt te stellen. Het is nu al duidelijk dat het tempo waarmee de laadinfrastructuur wordt geïnstalleerd, moet worden opgedreven”, zegt Jonas Odermalm, VP Product Line Electromobility bij Volvo Trucks. De FL en FE Electric zullen voorlopig nog niet leverbaar zijn in België: in eerste instantie wordt gemikt op Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. De productie van deze nieuwe gamma’s gaat van start in maart van 2020.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo