In 2020 wordt de markt ‘veel moeilijker’

In het kader van de voorstelling van Tratons balans van het derde kwartaal, waarschuwt CEO Andreas Renschler ervoor dat het economische klimaat in 2020 aanzienlijk minder goed zal zijn dan in de zomer van 2019. Dat komt door Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder. Op dit ogenblik gaat alles goed bij Traton: de verkoop is met 8% gestegen, de inschrijvingen in Europa stijgen met 16% en de operationele winst neemt met 34% toe. Als we de cijfers merk per merk bekijken, zien we een stijging van 6% voor de verkoop van MAN (een cijfer dat echter sterk wordt beïnvloed door de verdubbeling van de verkoop van TGE) en van 9% voor Scania. Maar volgend jaar belooft moeilijker te worden, zeker in Europa. De kering van de trend is nu al merkbaar in de orderboekjes, met 6% minder bestellingen dan in oktober 2018. De daling is bijzonder goed voelbaar in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk, waar veel wagenparken nog voor de verwachte start van de Brexit extra voertuigen hadden besteld. Volgens Renschler bereiden de operationele eenheden (lees: de merken) zich alvast voor op die moeilijke periode.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo