Overeenkomst tussen Nissan en EDF moet de e-mobiliteit een boost geven

Nissan en de groep EDF hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die de implementatie van de elektrische mobiliteit moet versnellen. En dit onder andere dankzij het intelligent opladen van elektrische voertuigen.

De overeenkomst betreft voornamelijk de ontwikkeling van intelligente laadoplossingen (vehicle to grid of V2G). Die combineren de technologieën van de twee groepen om het laden en ontladen van e-voertuigen te optimaliseren. Volgens het persbericht van Nissan wordt Nissan zelf verantwoordelijk voor de verkoop van e-voertuigen die compatibel zijn met de V2G, terwijl EDF zorgt voor V2G-laadoplossingen en bijhorende diensten. De constructeur profiteert ervan om te melden dat hij vorig jaar in Europa voor zowel de Nissan Leaf als het bedrijfsvoertuig e-NV200 een recordverkoop registreerde.

De overeenkomst vloeit voort uit een vorige samenwerking tussen EDF Energy en Nissan in het Verenigd Koninkrijk. Dit keer horen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Italië bij de betrokken landen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo