blank

2019, een grand cru voor logistiek vastgoed

De makelaar JLL heeft voor 2019 een erg positieve analyse opgemaakt van de logistieke vastgoedmarkt in België. Ondanks een flauwe economische groei hebben de structurele evoluties van de logistieke sector voor een mooi transactievolume gezorgd. Enkele dagen voor het einde van het boekjaar schat JLL dat het volume van de vastgoedtransacties 930.000 m2 zou moeten bereiken. Dat is een vierde meer dan het gemiddelde van de voorbije vijf jaar. Het zijn vooral grote transacties die deze markt de hoogte in hebben gestuwd: Lingang in Zeebrugge, twee grote ontwikkelingen voor Groupe Weerts, het distributiecentrum van Barry Callebaut in Lokeren en dat van Lidl in La Louvière zijn daar slechts enkele voorbeelden van. De tweede opvallende evolutie is de geografische spreiding van de transacties: de as Antwerpen-Brussel is volledig verzadigd (met een leegstandspercentage van minder dan 2,5%) en domineert niet langer de transactiemarkt. Omgekeerd maken de as Antwerpen-Gent (60.000 m2 voor Barry Callebaut en 36.000 voor Hertsens) en de Waalse as (Lidl, Weerts, maar ook 32.000 m2 voor Cora in Heppignies en 30.000 m2 voor Cainiao Logistics in Luik) een grote sprong vooruit. Volgens JLL ziet het jaar 2020 er even veelbelovend uit. Er is het komende jaar immers al voor 430.000 m2 gepland, meer dus dan in 2019 en de projecten op lange termijn beslaan al 309.000 m2.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo