CHC en Hospital Logistics bundelen logistiek ziekenhuizen in Luik

Hospital Logistics (groep H.Essers) en de Luikse ziekenhuisgroep CHC openen morgen een nieuw logistiek centrum in het activiteitenpark van Alleur. Dit zal het megaziekenhuis Montlégia bevoorraden dat in februari 2020 operationeel wordt. Het zal ook woonzorgcentra van CHC bedienen. CHC (Centre Hospitalier Chrétien) gaat drie ziekenhuizen in Luik sluiten om ze te concentreren op één megasite even buiten Luik. De ziekenhuisgroep bestudeerde verschillende scenario’s voor de bevoorrading van het nieuwe complex, gaande van een volledig eigen logistiek tot een totale uitbesteding. De keuze viel op een logistiek centrum dat gemeenschappelijk beheerd wordt door Hospital Logistics. Deze logistieker, met wie CHC al sinds ruim 10 jaar samenwerkt, zal instaan voor het stockbeheer (zo’n 2000 artikels). Hij zal tevens stockeigenaar zijn en de producten aankopen.Het logistieke centrum van 1.300 m² zal Montlégia bevoorraden a rato van vier à vijf ritten per dag. Daar zal de interne distributie gebeuren volgens het Kanban-systeem. De creatie van het logistieke centrum in een eerste stap in een verdere bundeling van de logistiek. CHC wil op termijn – zo’n drie à vijf jaar – zijn hele logistiek bundelen. Vandaag telt CHC in de provincie Luik zes ziekenhuizen, acht woonzorgcentra, zes poliklinieken en een kinderdagverblijf. l “Ons doel is te evolueren naar een logistieke bundeling tussen als onze ziekenhuizen en woonzorgcentra. Dit is een volledig visie op ziekenhuislogistiek”, zegt Claudio Abiuso, directeur operations en strategische  ontwikkeling bij CHC. Hospital Logistics is een spin-off van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. De schoonmaakgroep BOMA nam medio 2010 een participatie van 51% in het bedrijf, maar die werd in 2016 doorverkocht aan H.Essers. UZ Leuven behield de resterende 49%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo