DAF voert de City Turn Assist in

Vier jaar voor het veiligheidstoestel verplicht wordt, voert DAF de City Turn Assist in. Dit is een veiligheidssysteem dat de zwakke weggebruikers in de dode hoek van het voertuig detecteert. Die systemen maken namelijk deel uit van de nieuwe veiligheidsmaatregelen die in de lente door Europa zijn ingevoerd. In 2021 zullen ze op alle nieuwe homologaties verplicht worden en in 2023 ook op alle nieuwe voertuigen. Met de City Turn Assist loopt DAF dus op die datum vooruit, hoewel het wel een optie blijft (terwijl Mercedes-Benz hem bijvoorbeeld in de serie-uitvoering opneemt). De City Turn Assist werkt via radar. Hij waarschuwt de chauffeur wanneer die langzaam rijdt en er zich andere weggebruikers in zijn dode hoek bevinden. De waarschuwingen zijn te zien op een leddisplay die op de A-stijl aan de passagierszijde bij de zijspiegel is geplaatst. Bovendien geeft het systeem een geluidssignaal af wanneer de rechterrichtingaanwijzer knippert.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo