Logi-App: volledig vlootbeheer met de smartphone

Dankzij de Logi-App wordt een smartphone omgetoverd tot een veelzijdige boordcomputer die het hele vlootbeheer voor zijn rekening neemt. Het systeem is geschikt voor alle types bedrijven en vloten, van groot tot klein. “Zoals de naam laat vermoeden is Logi-App effectief een applicatie die op een Android smartphone geïnstalleerd wordt”, stelt Edwin Marijnissen, eigenaar van Logi-App, het gelijknamig achterliggend bedrijf.  “Maar dan wel een met een brede waaier aan functies, waardoor niet meer dan die telefoon nodig is om het volledige vlootbeheer in goede banen te leiden.” We overlopen de belangrijkste toepassingen. Brede functionaliteit  “Het is geen overdrijving deze app als een volwaardige boordcomputer te omschrijven”, vervolgt Marijnissen. De belangrijkste functionaliteiten zijn real-time zending info, Track & Trace voertuig, planning, navigatie, versturen van berichten tussen planning en chauffeur, maar ook biedt het de mogelijkheid voor barcodescanning en documenten c.q. bijlage mee te sturen. Er wordt een direct contact gelegd met het voertuig, waardoor men real-time informatie krijgt van o.a. brandstofverbruik, acceleratie, remvertraging en snelheid.  Hierdoor ontstaat een volledige rijstijlanalyse. Ook alle data van de tachograaf kan in een handomdraai automatisch worden gedownload . Hierdoor weet de vlootbeheerder exact hoe wordt omgegaan met het voertuig en het respecteren van de rij- en rusttijden door de chauffeur. Maar het gaat nog verder. Speciaal voor voertuigen met een koelruimte, kan via de Logi-App ook het temperatuurbeheer via de smartphone gebeuren.” Flexibel gebruik  De diversiteit van gebruik en functionaliteiten, doet geen afbreuk aan het individueel gebruiksgemak Andere meerwaarde is dat  de Logi-App gebruikt kan worden voor elk type bedrijf, ongeacht de aard en omvang van de vloot. “Dit polyvalent en flexibel gebruik manifesteert zich dagdagelijks in de praktijk”, aldus Marijnissen. “Naast ‘klassieke’ transportbedrijven, is de Logi-App ook een gegeerd goed bij pakweg servicemonteurs, koeriersbedrijven en dergelijke. En aangezien de Logi-app in verschillende talen beschikbaar is, stellen zich ook op dat vlak geen moeilijkheden. Heel concreet communiceert de app continu met elk type transportmanagementsysteem waar de transport- en andere bedrijven mee werken.” Divers klantenbestand  Een doorsnede van de bedrijven die de keuze voor Logi-App verschaft een erg heterogeen beeld, wat kenmerkend is voor de brede aanpak en gebruiksvriendelijkheid van de Logi-App.. Dat transportbedrijven die keuze maakten, ligt voor de hand. PostNL is hier een treffend voorbeeld van. Maar ook ICT spelers of een elektro-groothandel als Rexel sloegen dit pad in. Twee belangrijke partners van logi-app zijn Samsung en Detron, hierdoor hebben we de mogelijkheid om het mobile device volledig te kunnen inrichten en beheren. “Geen beperkingen op het vlak van aard van de onderneming en (dus ook) het soort vloot waarvan gebruik wordt gemaakt is dé grote meerwaarde van Logi-App”, benadrukt Edwin Marijnissen. www.logiapp.nl

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo