blank

Total huldigt zijn eerste tankstation voor bioCNG in

Op de Werkhuizenkaai in Brussel heeft Total zijn eerste tankstation geopend waar je ook gecomprimeerd aardgas kan tanken. Dat is geproduceerd op basis van hernieuwbare energiebronnen.

Dit bioCNG is afkomstig van organisch afval. Het station is uiteraard toegankelijk voor het grote publiek maar het is wel het resultaat van een partnerschap tussen Total en zijn klant Sibelga. De Brusselse beheerder van distributienetten wil zijn vloot met bedrijfswagens immers milieuvriendelijker maken. Dat vertelt ook Karine Lalieux, President van de Raad van Bestuur: “Voor Sibelga is het een prioriteit om onze huidige voertuigen te vervangen door andere, minder vervuilende exemplaren. Dat past binnen onze strategie, want we willen de levenskwaliteit – en dus ook de luchtkwaliteit – van de Brusselaars verbeteren.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo