blank

Wiferon lanceert inductieladen voor heftrucks

Het Duitse bedrijf Wiferion zal van het komende LogiMAT-salon (10 – 12/3/2020 in Stuttgart) gebruikmaken om zijn oplaaddienst via inductie voor elektrische voertuigen voor te stellen. Het systeem zou de productiviteit van een vloot elektrische heftrucks met 30% opdrijven en beperkt de ruimte die voor het opladen moet worden vrijgehouden. Het snellaadsysteem etaLINK 12000 maakt het mogelijk om de lithium-ionbatterijen contactloos op te laden terwijl het voertuig in werking is. Het kan bij AGV’s of heftrucks worden gebruikt en levert een vermogen dat tot 12 kW kan oplopen, met een gegarandeerde energie-efficiëntie van 93%. Door het niveau van de batterij min of meer constant te houden, voorkomt het systeem van Wiferion al te grote verschillen in het opladingsniveau en kunnen dus kleinere batterijen worden gebruikt. Het is eigenlijk een combinatie van een vaste wallbox met een transponder en een ontvanger op het toestel dat in beweging is. Van zodra dat in de buurt van de transponder komt, begint het automatisch op te laden.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo