blank

7 federaties richten LEMP-platform voor duurzamer vervoer op

In aanloop naar het autosalon richten zeven Belgische federaties een gezamenlijke samenwerkingsplatform op om het gebruik van schone technologieën bij particulieren, bedrijven en overheden te vergemakkelijken. Het nieuwe platform krijgt de naam Low Emission Mobility Platform (LEMP).

De zeven betrokken federaties zijn Febiac, Agoria, Comeos, Febeg, Renta, Synergrid en Traxio. “Door een multidisciplinaire aanpak en het delen van kennis en expertise wil het LEMP streven naar een duurzamer personen- en goederenvervoer door praktische problemen voor gebruikers aan te pakken en zo de doorbraak van groene technologieën te versnellen”, aldus de betrokken organisaties. Het LEMP-platform heeft de ambitie om begin 2021 een aantal aanbevelingen te formuleren die de groene mobiliteit en transport versnellen. Speciale aandacht zal gaan naar de uitbouw van een netwerk van laadpalen voor elektrische voertuigen, het faciliteren van slim elektrisch laden en het verder ontwikkelen van rijden op waterstof en groen gas.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo