Bouw Chinees logistiek park in Zeebrugge flinke stap dichterbij

De Chinese groep Lingang gaat in Zeebrugge een warehouse bouwen van 76.000 m² met maar liefst 100 laadkades. Het gebouw komt in de Maritieme Logistieke Zone nabij de snelweg A11. Dat blijkt uit de aanvraag van omgevingsvergunning voor de logistieke site. Lingang is in China een zeer belangrijke ontwikkelingsmaatschappij die megabedrijvenparken en zelfs nieuwe steden bouwt en uitbaat. De megafactory van Tesla in Shanghai bijvoorbeeld is op een van haar terreinen gebouwd. Medio 2018 maakte de groep bekend dat ze in Zeebrugge een logistieke zone van 30 ha wil ontwikkelen. Enkele maanden later werden vijf Chinese en Europese bedrijven genoemd die er zich zouden vestigen, zonder evenwel details te geven. Sindsdien bleef het zeer stil. Onze collega’s van Flows hebben echter ontdekt dat onlangs een aanvraag van omgevingsvergunning is ingediend bij het stadsbestuur van Brugge door de NV Lingang Overseas Zeebrugge Modern Industrial Park Development Company. Deze is opgericht op 26 februari 2019. Uit de toelichtende documenten blijkt dat de zone in een eerste fase 15 van de 30 ha zal omvatten.  Daarop komt een logistiek gebouw van maar liefst 76.000 m² dat opgedeeld wordt in tien units met een oppervlakte tussen 6.400 en 7.300 m², met telkens tien laadkades voor containers. Er komt ook een containeryard van 22.000 m². In de aanvraag wordt de werkgelegenheid geschat op 290 mensen. In het logistiek park zullen goederen behandeld worden die per container van China naar Europa ingevoerd worden of omgekeerd, voor zowel e-commerce als traditionele offlinehandel. Het grootste deel van de opgeslagen goederen wordt textiel en elektronica.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo