Kenworth lanceert zijn elektrische K270E

Bij Paccar houdt Kenworth zich specifiek bezig met de ontwikkeling van elektrische distributievoertuigen. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas werd deze missie belichaamd door de K270E, die tot stand kwam in samenwerking met Dana Spicer.

Het basisgamma van Kenworth bestaat uit de K270 en K370, gebaseerd op de LF-cabine van DAF. Zoals DAF in Europa samenwerkt met VDL voor de CF Electric, doet ook Kenworth een beroep op een externe leverancier voor het prototype dat in Las Vegas werd voorgesteld: de elektrische Spicer-motor, de batterijpacks en de aandrijfas werden geleverd door Dana. Het elektronisch beheer en de telemetrie werden ook ontwikkeld door Dana.

De autonomie van het voertuig houdt ergens het midden tussen 100 en 200 mijl, en is afhankelijk van de samenstelling van de batterijpacks en het gebruik. In dit stadium is Paccar eerder behoedzaam om veel technische info vrij te geven, behalve dan over het snel laden, dat minder dan een uur in beslag zou nemen. Kentworth heeft aangekondigd dat het nog dit jaar een eerste serie van honderd exemplaren van de K270E en zijn grote broer, de K370E, op de markt zal brengen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo