Logistiek vastgoedfonds P3 nu ook in België actief

Dezer dagen zal het Singaporese investeringsfonds GIC de aankoop afsluiten van het Europese logistiek vastgoedportfolio van de Amerikaanse groep Apollo Global Management. Dat bestaat uit logistieke gebouwen met een totale oppervlakte van 1 miljoen m², onder meer in België. Ze worden toegevoegd aan het portfolio van GIC’s Europese dochter, de snelgroeiende ontwikkelaar P3. Die wordt zo ook in ons land actief. GIC telt maar liefst 950 miljoen euro neer voor het Europese vastgoedfonds Maximus van Apollo. Dat bevat 28 gebouwen in Duitsland, Polen, Slovakije, Nederland, België en Oostenrijk. Dit kwartaal nog worden ze geïntegreerd in het portfolio van P3, dat de Singaporezen in 2016 aankochten. P3, van oorsprong een Tsjechisch bedrijf gericht op logistieke gebouwen in Centraal en Oost-Europa, is vandaag 11 landen aanwezig met bijna 200 logistieke gebouwen. De totale oppervlakte is 3,9 miljoen m². Zijn grootste markten zijn Spanje (18), Tsjechië (16) en Duitsland (15). Dankzij de overname van het Maximus-portfolio groeit P3 tot een totale oppervlakte van bijna 5 miljoen m² en is het in twee bijkomende landen actief: België en Oostenrijk. Volgens GIC Lee Kok Sun, real estate chief investment officer van GIC, is deze aankoop een langetermijninvestering. Hij verwacht dan ook dat P3 in Europa verder zal opschalen en dat de groep een van de belangrijkste vastgoedontwikkelaars in de regio wordt. Ter vergelijking: P3 wordt zo even groot als Goodman Europe, die 132 sites heeft van in totaal 4,9 miljoen m². Prologis is waarschijnlijk de grootste ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa, met bijna 800 gebouwen en 17,6 miljoen m² in totaal.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo