Movianto is bijna Frans

De Franse groep EHDH, die al in België aanwezig is via CSP Benelux, Transpharma Belgium en Ciblex Benelux, laat weten dat het van plan is om de firma Movianto Belgium (Erembodegem) over te nemen. Op dit ogenblik maakt die nog deel uit van de Amerikaanse groep Owens & Minor. De beoogde transactie speelt in op een dubbel doel: enerzijds is dit voor Owens & Minor op het vlak van financiële resultaten nog steeds in een moeilijke periode. Het is zelfs zo erg dat er sedert ongeveer een jaar openlijk sprake is van een verkoop van de groep. Via de verkoop van zijn Europese vestigingen zou de Amerikaanse groep zich aan zijn core-business kunnen wijden. EHDH daarentegen (dat steeds een familiebedrijf is gebleven), wil de Europese leider van transport- en logistieke diensten voor de farmaceutische sector worden en in gans Europa een ‘one-stop-shop’-oplossing aanbieden. Bij Movianto zijn 1900 mensen aan het werk, verdeeld over twintig logistieke locaties in elf Europese landen. Sinds de overname van het bedrijf Dirk Raes in maart 2009, heeft Movianto een Belgische vestiging in Erembodegem, op een locatie van 30.000 m2. Het Belgische filiaal heeft een personeelsbestand van zo’n 160 personen en een wagenpark van 73 voertuigen. Als de transactie zoals voorzien voor het einde van het eerste halfjaar van 2020 wordt afgerond, zal de Franse groep een tweede stevige basis in België hebben, naast La Louvière, waar zijn filiaal CSP Benelux werkt met een platform van 10.600 m2 en dat er binnenkort trouwens nog 5.000 m2 bijkrijgt. In 2018 hebben de totale activiteiten van EHDH in België een geconsolideerde toegevoegde waarde opgebracht van 7 miljoen euro, met een personeelsbestand van 77 personen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo