Ook Distrilog schakelt over naar LNG

Distrilog nam voor het eerst Volvo’s FH in gebruik. De reden waarom het familiebedrijf overschakelt? Drie letters: LNG. Distrilog is in korte tijd een van de speerpuntbedrijven in de distributiesector geworden. De groep groeide op vijftien jaar tijd van 15 naar 150 miljoen euro omzet, 1500 werknemers en 400.000 m² opslagplaatsen. Twee jaar geleden begon CEO Philip Salaerts zich te interesseren in alternatieve brandstoffen voor zijn vrachtwagenpark: “In 2015 hebben we een LNG-trekker uitgetest, maar het vermogen was absoluut ontoereikend. Bovendien was Kallo toen het enige LNG tankstation in België. Ik nam contact op met Volvo Trucks en zij stelden mij de nieuwe FH LNG voor. Voor ik de sprong waagde, wilde ik die nieuwe technologie in reële omstandigheden uittesten. In november 2018 deden we een test en de reactie van de chauffeurs was unaniem: dat is gewoon een normale vrachtwagen.” Nu telt de vloot van distrilog tien Volvo FH LNG trekkers, en de eerste verbruiksresultaten zijn volgens Salaerts iets beter dan verwacht. Om de FH LNG optimaal te benutten, zet Distrilog ze in op de langste trajecten en in situaties waar elke dag twee aparte chauffeurs met de vrachtwagens de baan op kunnen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo