TomTom, Bosch en Daimler stellen de PPC op punt

TomTom, Bosch en Daimler hebben laten weten dat ze gaan samenwerken om de voorspellende controle van de aandrijfgroep (Predictive Powertrain Control of PPC) op punt te stellen.

De PPC werd al in 2015 door Daimler voorgesteld en gebruikt vandaag het cartografische precisiesysteem van ADAS en de elektronische horizon van Bosch om bepaalde rijfuncties op snelwegen en interstedelijke wegen in Europa te automatiseren. Het systeem is eigenlijk een intelligente cruisecontrol waarmee tot 5% brandstof kan worden bespaard en de CO2-uitstoot kan worden teruggedrongen. PPC controleert de motor, de remmen en de geautomatiseerde aandrijving. De ADAS-cartografie van TomTom maakt het mogelijk om informatie over de topografie, snelheidsbeperkingen en bewegwijzeringsborden te ontvangen om de meest energie-efficiënte prestaties van het voertuig te behalen. De elektronica van Bosch geeft informatie over de kenmerken van de af te leggen weg om zo het rijgedrag te kunnen aanpassen. De recentste PPC-technologie is nu al verkrijgbaar op de nieuwste generatie van de Actros.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo