Veel faillissementen in 2019

De transportsector sloot 2019 af met 521 faillissementen. Volgens Graydon komt de sector hiermee op de derde plaats van de meest kwetsbare sectoren van het voorbije jaar. Die 521 faillissementen vertegenwoordigen 1,6% van het totale aantal bedrijven van de sector. Een dergelijk kwetsbaarheidsgehalte kwam niet meer voor sinds 2015. Het waren voornamelijk kmo’s die de boeken moesten sluiten en in de Top 50 van de faillissementen met het grootste jobverlies vinden we amper twee transportbedrijven terug: Altead-Devriendt (Zedelgem), dat door Aertssen is overgenomen, en HVG Transport (Borsbeek), waar op het ogenblik van het faillissement 35 mensen tewerkgesteld waren maar dat op zijn hoogtepunt tot 61 voertuigen had. In totaal gingen door die 521 faillissementen van 2019 maar liefst 1294 banen verloren, wat tevens een toename (+ 22 %) is ten opzichte van 2018.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo