VIL lanceert project rond ‘Future Proof Warehousing’

Het nieuwe ontwikkelingsproject van VIL draait rond automatisering en digitalisering in magazijnen. Hiermee wil VIL bedrijven helpen om zinvolle keuzes te maken om hun magazijnen te transformeren. Het project ‘Future Proof Warehousing’ gaat vandaag van start. VIL zal, samen met tien deelnemende bedrijven (Atlas Copco, Barry Callebaut, Danone, Globis, Proximus, Reynaers Aluminium, Ridix, Terumo, Unilin en WFS), een selectie/keuze toolkit ontwikkelen waarmee bedrijven inzicht krijgen in welke investeringen voor hen interessant zijn en welke toegevoegde waarde de inzet van nieuwe technologieën kan hebben. “Voor veel bedrijven, en zeker KMO’s, is het moeilijk om te weten welke investeringen hun bedrijf het best vooruit kunnen helpen. Welke meerwaarde genereert IoT voor een magazijn? Wanneer is het zinvol om drones en robots in te zetten? Hoe kan een bedrijf best zijn logistieke assets lokaliseren? De toolkit die we zullen ontwikkelen moet bedrijven inzicht geven waar ze al staan op het vlak van digitalisering en automatisering. Het zal ook aangeven welke technologieën voor welk proces nog extra toegevoegde waarde kan opleveren en wat de randvoorwaarden zijn om deze toe te passen”, vertelt projectleider Luc Pleysier (VIL).

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo