VIL onderzoekt potentieel van waterstof voor intern transport

Naast wegtransport biedt waterstof ook kansen voor intern bedrijfstransport. VIL gaat in het nieuwe project ‘Hydrolog’ onderzoeken wanneer en hoe dit praktisch toegepast kan worden. Bij de meeste proeven wordt waterstof lokaal aangemaakt, maar dit vergt een zeer hoge investering. “VIL zal uitzoeken wanneer het voor bedrijven interessant is om de overstap naar waterstof te maken. Er zal ook gekeken worden of een gemeenschappelijk, al dan niet, mobiel, waterstoftankstation of aanbod door middel van een service model, de kosten kan verlagen en waterstof op die manier aantrekkelijk kan maken voor zowel kmo’s als grote ondernemingen”, zegt projectleider Filip Van Hulle.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo